Hvilken slags tagbøjler skal du bruge til et tagtelt?

Tagbøjler kommer nu i alle former og størrelser.Vi får mange spørgsmål om tagtelte, og en af ​​de mest almindelige er "hvilken slags tagbøjler skal du bruge til et tagtelt?"

Ikke svært at se, hvorfor folk elsker ideen om tagtelte - eventyr, sjov, frihed, natur, komfort, bekvemmelighed ... fantastisk!

Men så er der nogle praktiske ting at tænke over.

DSC_0510_medium

Et par hurtige tips om tagbøjler.

  • Firkantede stænger er nemmere at arbejde med end de ovale whisp-stænger.Bredden af ​​firkantede stænger er smallere, og de fleste monteringsplader, der leveres med et telt, passer til dem.Whisps er bredere, og ikke alle tallerkener vil være egnede til dem, og du skal muligvis se dig om efter et alternativ til de medfølgende.Vores Orson tagtelte kommer med monteringsplader, der kan bruges med stænger fra 4 cm op til 8 cm i bredden, hvilket burde dække de fleste stativer på markedet.

DSCF8450_medium

 

  • Du skal bruge ca. 86 cm bredde af klar, ren lige stang til at arbejde med.For Orson tagtelte er monteringsskinnerne under teltet ca. 80 cm fra hinanden, og du skal bruge en gennemsigtig stang til at bolte dem på – ingen plastik monteringsbeslag nedenunder eller kurver i stativerne, der vil komme i vejen for pladerne, der klemmer på taget stativer.
  • Tjek vægtangivelser på tagbøjler.Et tagtelt vejer typisk 60+kg, så det er bedst at få stativer, der har en belastning på minimum 75 kg eller 100 kg endnu bedre.Disse klassificeringer er for dynamiske vægte, når et køretøj bevæger sig for at klare bremsning og drejning.Den statiske vægt på stativerne er meget højere end den dynamiske vurdering.
  • Prøv at få stativer, der efterlader et rimeligt mellemrum mellem taget og stativerne.Du skal have hænderne derind for at fastgøre/løsne boltene.Mere plads og bedre adgang vil gøre tingene lettere.
  • Sørg for, at højden fra jorden til toppen af ​​tagbøjlerne er inden for rækkevidde af den tag-teltstige og det anneks, du leder efter.De fleste stiger er omkring 2 m-mærket, og annekser passer til en opstilling på omkring 2 m i højden eller XL-stiger omkring 2,2 m.Hvis dine stativer er sat til 2,4 m op, så er der noget, der må give noget.
  • Få råd fra en tagbøjlerforhandler.De vil være i stand til at bruge computerbasen til at finde stativer, der passer til dit modelkøretøj og kompatible med at sætte et tagtelt ovenpå.Du kan montere et sæt stativer (og et telt) på de fleste køretøjer, men du bør søge råd og også tjekke lastkapaciteten på dit køretøjs tag med producenten.

FullSizeRender_medium

 

Andre muligheder

  • Ute bagramme – nogle fyre bygger stativer og rammer over utebakkerne til at sætte teltene på.Vi håber at have et stel, der kan monteres på udvendige ryg i den nærmeste fremtid.
  • Tagkurve – skal tjekke, at stængerne holder vægten, da de ikke rigtig var lavet til at tage vægten af ​​et telt.Og kontroller også, at teltstigen på taget er høj nok med den ekstra højde, som kurve tilføjer til opsætningen.
  • Tagplatforme - generelt vil disse fungere fint, men bredden og retningen af ​​de anvendte lameller kan betyde en smule indsats for at sikre, at tagteltet kan fastgøres korrekt.
  • Trailere – nogle er ved at sætte tagteltene op på en trailer.Gear under, ramme og stænger med tagtelt og brug derefter aftagelige H-stænger over det pakkede telt til at bære kajakker mv.
  • Markiser – køretøjsmarkiser er en cool og nem måde at tilføje et massivt opholdsområde til dit soveværelse ovenpå.Du kan godt tænke dig en tagbøjler, der både kan klare et telt og et fortelt.

 


Indlægstid: 14-apr-2022